Σωκ. Βαρδάκης: «Όταν μιλάμε για 150 συμβασιούχους, είναι 150 οικογένειες αντιμέτωπες με τη φτωχοποίησή τους»

Για πάνω από 150 συμβασιούχους κοινωφελών προγραμμάτων στους Δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών Αστερουσίων, Βιάννου, ΦΟΣΔΑ, αλλά και της Περιφέρειας Κρήτης, παρατάθηκε η παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους. 

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους για  16/12, 13/01 και 27/01, δίνοντας παράταση στην παραμονή της εργασίας τους.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, που βρέθηκε και αυτή τη φορά στο πλευρό τους, δήλωσε: 

«Ο δύσκολος αγώνας συνεχίζεται για τους συμβασιούχους κοινωφελών προγραμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Ζούμε την αγωνία αυτών των ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι μόνοι τους. 

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι όταν μιλάμε για 150 συμβασιούχους, αναφερόμαστε σε 150 οικογένειες, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της ανεργίας ενός μέλους τους, τον κίνδυνο επιπλέον συρρίκνωσης του οικογενειακού εισοδήματος και την φτωχοποίησή τους. 

Δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε και να πανηγυρίζουμε για τις παρατάσεις παραμονής στην εργασία τους, όσο δεν υπάρχει οριστική λύση που θα βάλει τέλος στην ομηρία και την αγωνία τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί